Om oss

 

Allt sedan början av 50-talet har familjen Blomgren varit verksamma i radiobranschen. Farfar Evert Blomgren började redan i slutet på 40-talet och i början av 50-talet med radioservice och laddning av batterier till radiomottagare. Som extraarbete på söndagar skötte man även Eskilstuna lokalradiostation på Drottninggatan.

 

Under 60-talet började man sälja radio- och teveapparater och installerade centralantenner, först som Blomgrens Radio & TV och senare som TV-Hallen fram till 1985. Den första mobiltelefonen sålde man redan 1975 och 1985 startade Lennart och Pelle Blomgren tillsammans Blomgrens Mobilradio AB med en renodlad inriktning på mobiltelefoner och kommunikationsradio. Då verksamheten växte så det knakade byggde man nya lokaler på Mått Johanssons väg 40 med inflyttning under hösten 1990.

 

Branschen utvecklades med en enorm fart och under 1989 var man med och startade telekomkedjan RingUp tillsammans med Ericsson och kollegor i branschen. Blomgrens Mobilradio utvecklades i snabb takt och den tekniska utvecklingen gick fort fram och under 1997 valde man att ansluta sig som delägare och franchisetagare i telekomkedjan Dialect.

 

I Eskilstuna bedrev man verksamheten i egen regi fram till och med 2007 då man sålde den telekomrelaterade verksamheten till Dialect Mälardalen som ett led i att bygga och utveckla en stark regional verksamhet. Under 2011 gick sedan Dialect Mälardalen upp i Dialect AB och i slutet av 2016 såldes hela Dialect AB i sin tur till ett tyskt investmentbolag.

 

Fastigheten på Mått Johanssons väg 40 äger man fortfarande idag inom familjen och den har under 2014-2016 byggts om och anpassats för annan verksamhet. En stor del av fastigheten är idag uthyrd till annan kommersiell verksamhet och själv har man kvar ca 100 kvm för den egna verksamheten med egen verkstad och kontor.

 

Under 2010 startade Pelle, Pontus och Jesper Blomgren ett nytt bolag vid namn Backyard Performance med inriktning på fordonsinstallation och motorsport. Företaget bytte senare namn till Blomgrens Fordonsteknik och under 2016 förvärvade man Dana Larm med inriktning på fastighetslarm. Under början av 2018 slog man ihop dessa verksamheter och idag är man verksam under företagsnamnen Blomgrens Fordonsteknik AB och Dana Larm med hela Mellansverige som upptagningsområde.

 

För information så har vi idag ingen koppling överhuvudtaget till den verksamhet som idag drivs vidare som Dialect i Eskilstuna efter deras konkurs våren 2019. Vi avslutade vårt delägarskap i Dialect AB i slutet av 2016.